sape klik c neh i syg!

Wednesday, October 29, 2008

gurls dayss out! ;)

6 comments
okeh sebelom membace entry kali neh- sy nk mintk mahap coz lameeeeee dah xpdate sbb kepenatan yg melmpao telah melnde diri-oh n dinasehatkan anda sume membace entry neh bemule depade bawah- sbb keterpusingan telah belaku- uhuh sekiann;)

Day 2. Ahad, Deepavali.26hb 10 2008

kegembiraan yg x leh didapati bile bedating ngn bf- ahahha;p


si ditunang dan si tatau bile nk tunang- uhuhu


hari ke 3 cuti ialah antare hari yg ditunggu2 n disebot2 dlm blog neh-uhuhu iaitu hari petunangan cik farana kite- well,kitorg smpai umah tuan empunye diri, pkol 12- n the preparation r superbb i tell u-hohoh gilek cm kawenn ah tunang mok neh-dr mknn yg mmg xleh nk ckpp ke 5 star-annye!smpailah antaran n tmpt khemah-eheh- so ape lagik-kitorg mmg kompem antare org petame yg dok menghabeskan lauk pauk sedap gile tuh-n yg xmalunye-mkn smpai 3 kali-ahahah eh ade yg 4,5 kali-;p(uknow who u r babee) ahahha

begmba dgn syed's- neh plak ntah bile mau tunangnye-uhuhu


smntare tunggu pihak lelaki tibe- cm bese kawan2 pompan akan duk bising2 dlm bilik pengnten to b- amek gmba n gediq2 sket-ahahah kitorang pon amek2 gmba-siriesly-sy sgt ske suasane neh-n i know -i will miss this moment satu hari nnti ;)


smpai da bekedut n jdk nenek pon, sy tetap ske amek gmba dgn diorg ;p



Day1- 25 hb10 2008,hari sushi sedunia n weddin cherp c jelite ;)


begmba kat lua dewan batu pahat-dah pkol 9 lbeh mlm neh-

heuu-sgtt womanticc gituuhh !! ;)

as we reach dewan batu pahat, we heard the kompang start pang2-ing- hoohoh n then after a moment- evrythin was so quiet when all of us were waiting unpatiently fo the bride n the groom walk into the dewan-hiuuuu- hurmmm wut mks this weddin is such a dream n womantic weddin is because they played the-celine deon song-my heart will go on- hiiiiiii- cn u imagine- watching twoo stunnin people with their gorgeous white gown n tuxedo walk in slolwy n smile to each other-huuuu-luckily i dun hv any wings-if not i swear- u'll c da picture of me flyin-ahhahaha-

my feveret- huuu-best2!

tryin the new outfit - gile xsmpai sminit da bli-exppress punye- hahah

bestfren fe life ;) syg kamu2!

i sgt ske pebincangn antare we all yg we all tau xde ong len selaen kami yg tahu- huhuh sesi luah meluahkn prasaan sesame sendiri psl evrythin- hurm mase neh lah mcm2 cite, mcm2 masalah akan di kluakan- kitorang mmg slalu kner update-kalo x, nnti jadik sokkabo lame plak ;p
dgn dopot yg dicintai ;p


neh agaknye gmbo yg keseribu dgn dopot- uhuhu

hurm-kitorang stat kul 11 pagi ,then kmar amek i kat umah coz bebed curik kete i balek kl- coz kete die ade teknikel prob sket-so xde transport suda minggu neh, hish- oh pastuh amek ida- n then jupe dopot dkt summit- tibe kat summit dlm kol1 lbeh gituh- pegi summit tuh dgn intention nk tgk movie n carik baju kurung kat butik2 kat summit- but i end up xbli pon baju kurung sbb busann gile baju2 kurung sume kat ctuh-dehhh! so tepakse bli baju laen- hahah pastuh kitorang tgk movie Bangkok dangerous- hurm bg 3 star jek ah- sbb kitorang xpuas hati ade satu babak tuh die nk potong _______- ahahaha gilak-- lgpon hero pon da tua-n rmbot hero pon cm xbest n x seswai utk citer tuh-ahahah (gediq gile komen)- pastuh citer tuh ending die bleh jangke-tadek babak yg seprais-romantic pon xde-ahaha so suam2 kuku gituh-

tp bab yg bestnye ialah- lps tuh kitorag g bpmall plak- ingtkn nk crk butik lagik-tp xsmpt plak coz mkn sushi yg sgttt byk-dibanje oleh org kaye baru nur akhmar safaruan yg status bujangnye diragui2 sket gituh-ahahah isk kmar-kawen ngn abg aku jek ah(ajak2 ayam neh) uhuhu ;p oh- sgtt best kehidopan besame kengkwn tesyg! ;)

Monday, October 20, 2008

mari berfaciall! ;))

10 comments
beposing di smpin -si-sedang-asyik-difacial-tuh uhuh ;p

okeyh uolsss- tgk tajokkk da tauu arinih i g facialllllllll knnnn-ehehe tp sbenanyeee bkann i yg berfaciall tp ituh best fren gwee-sape lagik kan? bff spjgg zmn-cik farhana-eheh neh gie teman2 die aje- hurmm-to b frnk- i xpnahh pown wat facial or spa or padicure n medicure! eheh ntah ek-tatau sbb pe-takot agaknye-uhuh takot ape ntah-ahaha tp tgk cik farhana td cm bestt plakk org urot2 muke kite-uhuh cm rs nk tidooo je~ heuuu~_~i mmg adelah pentido sejati ;) pasneh bleh jer tepengaroh nk bwat2-rase cm nk bwat spaa lah-tp nk sebey dlu spa mane yg best!;)
tadaaaaaaaa~~lihatlah kesannnye slps befaciall-tantekkkkk x?;)

herms lps kitowang siap berfacial n bermedicure , kitowang pon mkn kat satu restauraant neh--heuww- arinihh cik farana banje ye-coz br dpt gajii-uhuhu i mkn byk gile smpai perott xlaratt n pastuh nk jln cm saket2 perot lagik-ahahah truk gile prangaii-xpelah-skali skale mengidam kerabu mangge chicken rice shop yg sdap tuhh-nyuminyammm ;)

cenderehati depade manager kat c tuh;) whhooppssyy!;p ;p

hurmm-pastuh arinih da start exam-so da start melambak ketas2 ujian- konon2nya bwk balek uma nk tnde ah- ahaha-smpai skunk xusik pepe-tape ah-kang mlm stay up sket, bg siap itu ketas ;) hurm tuh jek ah-update ini hari! oh well tomoro nk g shoppinn same momitoo-yeyy!;)

Sunday, October 19, 2008

pink day

2 comments
with my new pinky shawl ;))
ocayh-hari neyh xde ape sgt sbb kner tunggu akhin ngn bebed nk balek kl- so duk rumah je- but td t.hari- g lunch kat lua -akhin mengidam tom yam kung sec. rec. eheh- so layankan aje- hurm n i tk irish lamb stew as my lunch sbb busan - hoho i dun really lyk the taste of it because mayb iam not an irishh- soo xmasok dgn tekak- eheh tp sbenanye sedap-tp tula xkne dgn tekak i- okeyh xphm xpe- uhuh ;p

menggiurkn - isnt it? huhu

my all tym feveret-;)


n now is almost 6 pm. iam still waitin fo mamito comin back from jb-again alone- huu

Saturday, October 18, 2008

nyinyiii da balekk!

0 comments
yeahoo! After a week! td pagi nyinyi dah smpai ke mesia ngn slmtnye-Alhamdulillah! hurm! n as usual, after nyinyi balek jejln! sasaran utame ialahhh beg nyinyiiii!! hoho (kejam sunggoh!)-eh tp of course lah excited nk tgk nyinyi blikan ape for me ms kat sane- ;)hurm- nyinyi had bought sooo many stuffss fo himself nof course fo us! n as he tk out all the stuffs- iam sooooo wannnaa jummpp bcoz nyinyi hd bought soo manyy prettyy thingss fo me ;) giee- thnks nyinyi !

ocayh here! tk a look at them!;) nyinyi bought 15 various colour of silk shawls! they r sooo prettyy n easyy to wear ! i swearr! myb sbb material die xtebal n x nipis n x sng tejerut if kner pin or wut-so that i juz cnt help myself to try them one by one! ahaha actually i did wanna buy n saw this type of silk shawls at one of the booth in mid valley-n it cost rm120- so hnye mmpu menatap shje -ehehe xsngke dah ade dpn mate dgn slmtnye- i think i wanna sell some of them here-b coz ntah-xkn nk simpan 15elaii?- cm byk sgt je nk wt koleksi ;)

pinky. greeny n bluey-
i heart thatt pinkkk one!
other type of blue purple, very dark blue n yellw greeny-
n of coursee that dark blue is my feverettt- ehehe

lagi- silk shawls ;)
suke yg tghhhhh tuh ;))
one of the pashmina

nyinyii pun bli 7 elai sareee yg cntekkk -byk gile-dala tatau nk pkai-hoho n satu kaen neh 8 meter2- so cm pjg gilee-satu saree leh bwat 2 baju gituh-

n of course- sareeeeeeeeeee ;)
purple n pink ituh sgt howtt!


saree puteyh n itammm neh nyinyi kate spesel utk mase my weddin yg nth lame lgik tuh-uhuh ;p thankss nyinyi !lap u!;)


okeyhh-the besttttt parttttttt is heree! n of courseee ,it's all about diamonds n the stones!-well (perempuannn kn?)hehe india is quiet popular with various type of stoneessss;) thank u india-ahahaha

my eye candyyyyyyyyyy ;)

okeyh enuff psl brg2- bebalek pd kesah hari neh- td po kol kate kete die pon kner tiumm gak- huu- saba ye pooo-same lah kite-hoho arituh pon kete i kner tiom gak! tp no worries- udah di bikin- ;)tp po bz gile-ngn kelas, ongkol, exam-huu-xde mase mau crk spare part kete-po i miss u so damn much!

part of my darlin body yg ditium n sudah diobati n kembali spt sedia kale-lap u!

alritee-hari neyh juge nyinyi n mak ona g jb-ade kusus haji pedane- tp td kol nyinyi cm tgh cuwik tulang je- uhuh sbb non stop dr india, blk uma, trus ke jb n then jadik saksi nikah, n then dlm mase yg same ade kusus aji 2 ari-smpai ahad , isnin plak naek kje trus- dala mlm neh ade qiamulail beramai2- nsb la nyinyi ku syg-uhuh so i tinggl ngn akhin n bebed yg blk cuti 2 ari neh- esok mkn luo jek ah coz nyinyi n mak ona xde-eheh tuh je entryy pjg bejeleee arinih- tadaaaaaaaaaaaa!!;))

Saturday, October 11, 2008

seindah biase lagik ;))

0 comments
begmba kat kdai mkn baru-hoho ;p

well well well!! hari neyh rasee cam pjggg gile sbb agak kepenatannn- dehhh!!! tapi tadi ptg dpt belepak2 ngn bestpren sepjg zmnn i iaitu farhana salam -beliauu neh i knal sincee skolaa tadikaa lagiksss-hoho n then jupe kat skolah mngh, then dudok sbelah2- pastuh skang jadik cikgu sesame-so donia i sepjg 23 taon hedop neyh mmg xlarii n xjogging ah dari dier neyh-uhuh;) oh die da nk kawen-taon dpn bln 3-sobsss ilang lah sorang bestpren i -huuuuuuu~~

Farhana Abd.Salam

td kitorang p try mkn kedai baru bukak-tp xde la baru sgt. fes buke mase buln pose rituh-nmpk cam esklusif jee- waiter die siap pkai kowtt gituh- hoho-tuhla cm teruje nk try-best sgt ke- hurmm secare keselurohannye okehlaa-eheh boleh pegii lagii-tapiiiikan td mkn ade sorg mamat pelik neyh kann- memule erann gak awatlaaa mamat sorg neh mundar mandirr cm xpnah nmpk org- euwwww~xselese nk bepotpeetttt okeyhh!! pastuh mase nk bayo die tnye da kawen ke blom-op kossslaah i jwb blomm-pastuh die ponn pas no tepon die kat tisu n mintk my phone num plakkss-dgn ketakutan-cik farhana n i pon blah cecept~)huuu-sunggoh mengerikan nk mkn kt ctuh lgg--(-.-'') cittt btollaaa!!

gmbo bebdak n cikgu2 bejemooo -hooo panassss~~

okehhh-Pepagi tadi benonyeee ade sukan skolaahh-gabongan 5 skolahh sjkc- so sepjg pukol 7.30pg smpai kul 1ptg td i bejemooooo kat tgh pnsss coz kne jadik penjage maseee-huuuuuuuu~~panass gileee,tapi xpe!! time kaseh kpd sesape yg menjumpai spf15! i lebiu!uhuh

neh plak-gmbo cikgu yg cube mengelat mencari pelindungan di bwh atap zink-uhuh

gmbo bebdak skolah saye bekadet -

okeyhhh cubeee tekee skolaaahh sapeeeee yg dpt no satuuuuuuuuu??
-
-
-
-
-
-
-
mestilaahhhhhh
-
-
-
-
-
-
-
-
mestilahhh
-
-
-
-
-
-
-
-
bukannn skolaahhh i- ahahah;p

oh utk pengetahuan uols , skolah i dpt tempt ygg
-
-
-
-
-
-
-
-
yggg-hurmmm,,
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
lasttttttttttttttttttttttt skalikkkkkkkk-ahahah
okeh betenang ye-yg penting smgt kesukanan kite tuh ye murid2 sekaliann- ahaha
akherr skaliiiii majulah sukan utk negare !!;))

selingan-
mase i menulis neyh-mamito ngn daditoo x balek jb lagikkss-huuu-cpt laa balekkk- smlm tgk cite sunder bolong-gwee skang tebyg2 an- huuuuuu-help me2!!


Thursday, October 9, 2008

selamat hari wayee evryybodeeyhh!! ;)

6 comments
momito-i loveeeee u! thank u fo evrythinnnn ;))

hellllooooooooo uolsss yg kusyg- sorryy-sgt lmbt update blog-isk-konon2nye bz lah kan! cets ckp cm bz sgt-cm kje pengurus bank-pdhl cikgu je pon-ahaha oh ocay- tp mmg bz gile.smpai arini pon org xbenti2 dtg uma-name pon raye kan-ehehe tape tetamu tuh kan bwk rezeki- kire kalo tetamu tuh bwk rezeki sratos duaratos hengget mustii i da jdk datin seri skang-ahaha sbb rmai gile org dtg uma-eh2-baeklah utk intro post raye kali neh-i ltk gmba i dgn dalin i sbb kat donia yg fana neh beliaulah org yg plg kusyg-yg plg bererti-kekdg cm rase xnk kawen jeee sbb nk dudok ngn mak smpai bebile- ahaha mak sempene raye neh i nk bitau satu dunie neyh!i loveee u soo muacchh!! u the best mom ever! -;)

pinky2 n pinkosh yg sebok beraye- tepi skali ialah akhin- then mak ona the momito, then bebed, yg blakang sket nyinyi de daddyto, tepi skali, combi a.k.a cubi, cubit,cuvit dll- hrp maklum-ketua pinky sdg mengmbel gmbar!

okeh masok isi pertame-perenggan ke 2- slps beslm2 slmn dan begmbo2 an kat umah- sesi komboii (4 kereta dimulekan dgn kesediann perot utk mengadap mknn~) ihihi-neh mmg tradisi depade aku kcit lg-slalu adek badek abah -6kuarge akan kumpol kat umah kitorang ms pose last-n then bekomboi sok2 paginye- cube bygkn satu umah ade 6 kuarge-uhuh tp xpe-bestt! skali skale je pon ;) ktorang reramai akan betolak ke rengit, kampong pt stan- aku pon kurang pasti spellingnye even da 23 taon aku ulang alik blk kmpong-ahaha-situh mmg sedare mare bugis aku punye satu family- kdg2 aku sendiri xphm pe diorg ckp-nk blajoo tp xreti-syg betol xreti ckp bugis-sobss-dlu kekcik aku ade bwat kamus kcit bugis-pnat aku tulis bebyk-ms pindah uma ilang-ahaha kalo ade reader2 yg bugis2 tuh-mehla2 share vocab ngn i ye-

si borias sdg beraksi-pompan neh adek i-even die neh mmg bbyk gile bnde yg laen dgn akk die yg -comel- neyh-ahaha i still need n lovee her so much!;)

raye kedua n ketigenye, kitorg x gie memane-coz neh giliran kitorang plak menerime tetamu2 yg diundang dan x diundang-ahaha ayat kejam gile-yg dimaksudkan tetamu yg xdiundang ialah bebdak kcit comeyl yg bermai2 dan bepeluh2 dtg beraye demi mendptkn angpau utk membeli brg sebungkus 2 cekelat choki2, uhuhu .oh lagik hari neh kampong kitorang ade marhaban-so kner tunggo org2 marhaban- marhaban, marhabannn, marhabannn.marhaban ya nurulll aini- (feelin japs!) okeh-make stlh bepenat lelahh raye kedua n ketige-i pon berkomboii dgn dalin2 i raye ke 4 besamaan 4 syawal-smpaii memalam br balek-best wooo-! 16 kerete wa ckp lu! eheh

kat umah zul yg parents die mmg best gile-;)thanks makcik pakcik! i lap u!;))

da 5 taon kitorg bekomboi stiap taon-stiap kali raye-aku rase nehla slh satu akt. yg buat raye aku lbeh bemakne ;) sayang korang- nnti pas kawen-hrp2 leh join lagk bwk anak2 n laki2-hehe-bestnyeeekk!!! even bob ngn omar pon bwk istri2 diorgg yg spotingg tuh!! eheh thankss uols! kitorg gie ntah bape bls umah-smpai ke muo-braye kt umah cikgu last skali- eheh-

begmba kat umahh zen-tuh sape makan xkemas-buat2 xnmpk jee-huuu-;p thanks zenn!! sdap tom yamm makk u! ;)


p/s- i nk mintk mahap kat kengkwn i yg temasok n mmg rele memasukkan diri dlm bideo digi cam i arituh terutamenye watak2 utame, kmar,pidoh, n mok-cauze xleh nk upload plakk!! woaa! kau kejam blogspot! i hate u!ahah-huhuh-sorryy tao uols-!taon dpn kite amek bideo lagikk ye-uhuhu muahxxxxxxxx!! sekian jek kesah raye kali neh-;))

-to be continue
My Photo
buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan, saye budak baru blajar, kalao salah tolong tunjukkan.

bos besaq!

bos besaq!

anak kesygn En Ahmad ngn Pn Ana!

anak kesygn En Ahmad ngn Pn Ana!

moh le dtg kedai sy. ;)

hijabebs

Followers

my ebeghiting

my ebeghiting
raye wajibulghunnah amek gmba cenggini!

patbelas tahon besame

patbelas tahon besame
nkooorangg adeee??? ;p

gucci syg

gucci syg

kesayangan

kesayangan
okeh.imagine dora ade skali! ;)

Jempotlah masuk. ;)

hapdate blog

bape org hornline!

 

U Y U N Design by Insight © 2009