sape klik c neh i syg!

Friday, November 28, 2008

FINALLY!;)

12 comments
stelah sepeti beberape dekad saye tidak menghapdate akhernye sy mencurik mase tidor yg telebih neh utk menaip-kalo tidak dicurik-make nescaye perempuan inih maseh besembunyi dlm selimut dgn selamatnye-
baeklah-smbel mendenga lagu kegemaran sy betajok BENAR2 yg dinyanyikan oleh ex bf tuan pnye blog neh iaitu-Adam-kitee tarikkk napaassss n mulekann!!

Menghantar daddyto n mamyto g epot

okeyh-pade 14hb11 rituh-spt yg diketahui-sy telah menghntr mamyto n daddyto g airport-
betolak dr umah kol 10 pg- tp org2 kampong da dtg uma since 6.30 pg utk mengiringi kedua2 org tua saye- makenye ank dare mls neh pon betungkos lumos menyiapkan air, brg2 mamyyto n daddyto yg ade x c ap packing lagik, pinggn mangkuk utk org2 yg dtg mkn n minom, smbot org yg dtg n pukul 9- umah da pnuh cm ade keje kawen smpai lua-(mcm tuh eh org nk nek aji rupenye?)pkol 10-daddyto n mamyto smyg sunat musafir- then trus pegi depan pintu bace doa sume2- pastuh kuar pintu-imam azan-pastuh doa lagik-(siries br fes tym nmpk-)then trus naek kete-ke JB menuju epot senai-kat kulai- berenti smyg zhr n smyg jum-mkn n trus g epot ;)

gmba afte sobsss sobsss-org pon da clear kat epot~~;(
saat2 sblm mamito ngn daddyto berangkat ke haji

eisk-mmg sdeyh giler ah mase anto mamyto ngn daddyto!woaaa-mcm pes tym plakk dok jaoh2- cm dak kciiitt -sobsss!xperla! smoge nanyto n daddyto dpt haji yg mabrur! aminnn ;)

Besame rakan2 yg baek hati di kl

tujuan kebrangkatan ke bandaraye Lumpur sbenanye ade beberape objektif:
objektif utame xpayah bg tau kot-smer tau hobi utame sy
obj kedua-besame rakan tesyg-cm bese-update story-uhuh
obj ketige amek stokk tudung2 n slendang.

sumer obj agak bejaye kec. obj ketigee-
sbbnye-stok2 yg dah diamek- telah bejaye dijual sblm smpai ke muo-uhuh makenye tepakse pegi naek kl lagi after neh ;) neh cthn2ye- tp ader lagik kat tgn neh--nnti2 br upload-;)



tp tujuan tuh-terlari depade tujuan sbnr-ahahah tepegi tgk movie.n tepegi shopping! (tepegi lah sgt!)woahhh mmg kali neh mmg siriess agak pembazerann jgakk ah! sbbnye balek2 tgk duet da abess-ahaha sebbaek ceqq x kawenn lagik-ceqq xpayah pikiaqq nk ksk laki ngn anak ceq makan apaa-brikut adelah list pembazeran yg ceqq da lakukann :

1 bli kasot marie claire hok sratos lebeh padahal xbest pon-
2 bli iron?wutttt?i.r.o.n? yesss-sbb promoter die killer ensem-ahaha eh x,sbnrnye iron stim- so 3 cm mnarek je ade iron stim yg bleh iron baju tegantung n then bleh wat facial stim -ahahah pastuh promosi rm99 je-kalo x,rm198-
4 bli kaen kat gulatis-pon bape rat da abes
5 bli bajukurung siap cuz nk pkai g wedding cuzzie tuh tp xpkai pon- bazerr lagik
6 bli baju Tee2 elai(hahh!neh x membazer!)hoho


'aku kan.stiap minggu musti kner tgk plg kurang satu movie- kalo x,cm xlengkap kehidopan aku minggu tuh-'kate, nur akhmar.;p
lepok2 kat kedaii mamak -p/s-best siot cuci mate kat c neh- ahahh

Menjadi c tukang kipas penganten

rasenye gmba2 neh agak basi dan mungkin sudah berulat dlm fs n fb-ahaha eh tp ade jugak yg spesel tuk uolss kat blog neh ocayhhh !;) (bajet cm org nk tgk sgt gmba2 gedik aku) huahua- okeyh neh ialah weddin my cuzzie mungkin agak jaoh cm bau2 kacang tanah-tp still baek2 gituh ;) uhuh so selaen menjadik pengapit-makcik kat gmba neh pon jadik flower gurl secare xlangsung

cecececehhhh-bajet gadis lemah lembut memegang bunge gaye gadis mlayu petame!tipu!

adeke patut makcik2 tuh ckp we ols twinn-sameee kee? uhuh

agak mengejutkan sbb setelah bape bls taon ade lagik org ckp kitorg twinn! rase2nye lasttt org ckp kitorg twin mase tuh zaman men pondok2 or kawen olok2 kat bwh pokok duit yg olok2 bleh digunekan utk beshopping mase men pondok2-ahahah-sbb bajuu2 kitorg mak slalu blikann same kaler same corak-ahaha
"dari mane dek?" kate makcik yg kompius ituh
"kitorg dari muo makcik''si disaspek twin
''oh. dah mkn blom?"
"eh mustiiii- da 2 roundd da makcik-uhuh''
"kembo ke awk dorang neh?''
''ha?kemboo?xsame ah makcik- saye lg lawa rasenyee.ahaha'' kate si kakak
''hahaha ''ketawe fake besame2 ;p

begamba dgn c ske mandi doploh jam tpxputeh2 jugak-aahaha;p

kate busu majid- makann sayur byk2. nnti koknya cntek cm angah.
(okeyh bagos nasehat neh-sbb angah mmg MAKAN SAYUR LAH SGT!)ahaha

hihihi-slmtt pengntenn baru kak dilaaa-;)

sekian sahajeee-barulahh perasaann ku inihh legee dpt menghapdet danslpss inihh xperlu besusah2 hatii lagik!! yeehho!;)

Saturday, November 22, 2008

dari kucing bebulu tebal yg gemot

3 comments
saye mempunyai 24jam sehari spt kamu2 yg laen- tetapi knape org len mampu menyiapkan entry2 dgn byknye?knape saye tidak? jawapannye--ini krane-selaen besikap spt kucing gemot yg baru mkn whiskes 3 pinggan, sy juge bz gile thp cipan -sejak lps raye arituh- rasenye xdpt rehat yg betul2 cukop sehingge dpt baring , tido dan bemimpi putera idaman kerane saye ibarat peserta amazing race tnpe partner yg perlu buat multitask di umah disbbkan umah spt tempat rehat, rumah tamu, hotel, umah penghulu, balai polis, uhuh org dtg xberhenti -oh tp sy xmengeluh- semuah yg dipanggil-anak-dare a.k.a gadis melayu cm dalam tb9 tuh perlu melipaskudung kan diri stiap kali org dtg umah-
make-saye dgn ituh mengumumkan saye hingin meminte mahap krn ke-vespa-an saye memblog-kan diri dan sy akan menebus ke-vespa-an ituh dgn menulis pekare2 lps yg xsmpt diceritekan atas2 sbb -konon2 bz- ituh

pekare2 tesebot ialah-
1 menghantar daddyto n mamyto g epot
2 besame rakan2 yg baek hati di kl
3 menjadi pengapit penganten (hari inih)

make saye xdpt buat entry2 ituh skang sbb saye kner sidai baju n mandi n siap g keje kawen sbb saye kner besiap n besolek supaye bleh kipas penganten dgn confident dihdpn org rmai-
uhuh tp slps keje kawen inih-saye akan betungkos lumos menyiapkannye- sekian time kaseh- ;)


kucing bebulu tebal yg gemot

Saturday, November 8, 2008

misi possible - uhuh

8 comments

one of the collection yg akan di upload-

neh ialah tudong yg same spt yg diatas-die bleh magic-tuka2-mengikut kaler baju- uhuuh
okeh2- tak!uhu-act. die ade 2 tone-soo kite blehh begayee dgn gembireee mengikott warnee ;)))))


harituh sy sudah menginform mahu upload selendang2 n tudong2 cntek yg kwn sy jual tuh kan?- so harinih saye letak dlu introductionnye spt gamba di atas-gieeeeee cntekk kn kalerr diee? mari besame2 menjadik cntek dgn tudongg yg cntekk-ohoho ;) my frn sez-rege die utk promo neh- rm20 je ocayhh!!;)-

hem-intro kat ats xde kaitan ngn tajok entry neh-uhuhu bebalek pade misi possible -apekah misi possible ituh? huhu -okeh-arinih mamito ngn dadyyto ade kner attend big event- slalunye dadyyto xleh bwk mamito sbb mamito kan kje-dua2 kje-so clash waktu lah apelah-kan? lps tuh-tadi saye telah melakukan sesuatu terhadap mamyto yg xpenah dilakukan sepjg umo saye 23 taon saye hidop neh-iaitu- meMAKE OVER kn mamytoo- ahaha walopun saye seorg pompan yg sgt ske kan make up n evrythin yg relate ngn mk up2 neh-tp my mamyto ialah seorg yg langsung xmake up-langsung xpkai ape2kat muke excpt. bedak -facial soap ke ape2 pon xde- ahah-tatau mane kuwarisi kegatalan utk mk up2neh-uhuh yg pnting tiada dna ituh dlm drh ku- tp mungkin lah kan-saye seorg yg sgt ske melukis- depade skolah dlu-asik2 jdk ajk keceriaan- uhuh makah tetinggi lukisan pon asik ialah saye-so secare logiknye- saye ialah seorg yg sukekan kecantekan depade kecik-saye ske tgk lukisan cntek. rumah cntek. baju cntek. pompuan cantek. lelaki cntek-whoopss!;p so,kalau anda nmpk saye slalu melihat anda dgn tekun dan tesenyum-make ituh bermakne-saye merasekan anda seorg yg cntek ;)


okeh bebalek cite td- td saye telah menyolek mamito- tp since mamito xpnah pon make up2- so make up ala2 natural jek ah konon2nye- n saye rase saye amat bepuas hati -sbbnye-ape? sbbnye dadyyto ckp kat mamyto-
haa-mcm nehla istri abg- cntek jee-;)
hoho blushing ah mamyto ;p sesunggohnye saye juge bahgie mendengarnye-oh tapi-lps abes je solek ingtke nk amek gmbo mamito , tp tibe2 driver daddyto smpaii-dah xsempt nk amek gmbo mamyto-sedeyh nyee-wuuu-oh tp nk ckp-driver daddyyto seorg lelaki yg ensem, tinggi gile ,180 lbeh cm agaknye-gentleman lagik-sbb daddyto neh cerewet sket-slalu mrh2 die-tp die senyum n rilex je- pastuh cm memalu gituh-sbb die mmg jrg gile nk masok dlm umah sy-die snggop tunggu daddyto bape2 jam pon kat luo kete, dala ske senyum yg ala2 gentleman tuh-ahaha uisk- bhye btol!;) arituh mase open mouth umah sy-mase sy tgh tlg2 serve-tetibe ade org tego-hyee cikguuu! rajinnye !;) saye pon dongak tengok-eh sape plak c tinggi neh- oh bru teringat-driver ituh rupenye- eheh-sekali-sekale-jwb saye ;p(p/s-sy rase die "cntek"!;p)

okeyh-lari topik kali ke2 sudah-uhuh walopun saye x dpt amek gmbo mamyto- tp mari sy tunjokkan make up2 yg digunekan ke ats mamito sy ;)

antare brg2 tesebot

hurm-tuhjelah kot- ehehe bejumpe lagi dilaen harii sesayangg sekaliann ;)

Tuesday, November 4, 2008

mcm2 ada ;p

7 comments
23/8 arituh saye pegi teman adek sy maen2 amek exam PTD
dala demam2- sebelom exam, pagi2 da muntah-
dgn langsong xsentuh buku nk exam sbb tatao nk bace buku ape(sbb nawaitu pon nk memaen kan?)
n them mase exam pon sebok menandas-uhuh
f.y.i perot neh mmg ske gile bwat prangaiii tym exam-
mase dulu pmr-xsempat jawab sparoh soalan menandas punye psl-n then hentam separoh-separohh okeyhh-bkan suku taoo- still bleh dpt A-ahahah tipu btul lah pmr neh-ahah
dkt u lagik la plak- dgn dewan yg sejuk gile tuh-
lagi menyokong aktiviti penandasan i-euww-xsnggop nk exam lagik-

eh balek point asal- exam tuh ade bhgi 4- pengetahuan am.math.bi, lg satu tuh die tnye mcm2 psl diri sendiri- tatau pe name die- uhuh
pengetahuan am mmg plg x thn-
suke hati die nk tnye ape2 psl dunia neyh-ade ke ptt isu bola sepak pun masok-mmg lah i neh TAU sgt bola kan?
kalo tnye sape pemaen plg ensem- tau jgak-ahahah
soalan psl kementerian2 mmg xyh ckplah-
uhuhuh hentam bin tutop mate ;p

math plak-ekot org lah-
ade kate susa-ade kate sng-
tp disbbkan mase math telah diambel mase menandas 10 mnt plak tuh-iskk
so agak kecelaruan jgaklah-

essay english pon mmg rase nk gelak- sbb betaon da x bwat essay-
psl isu pelancongan plak tuh-ahahah
mase tulis tuh pon rs nk gelakkn diri sendiri ;p

okeyh-neh hasilnye ;p


Semakan Keputusan Ujian
15 Skim - Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Gred M41

No. Kad Pengenalan :

Sila Isikan No. Kad Pengenalan Anda (Contoh : 731211105455 atau A2345567)

Laman Web SPA Menu Semakan


No. Kad Pengenalan : dirahsiekan ;p
Nama Penuh : _T_K_H _Y_N B_N_I A_M_D

Tahniah! Anda LULUS ujian yang telah diadakan pada 23/8/2008.


euwww-xsngkee kan? tp saye men2 je amek- so xpelah- juz utk menggembirekan hati ;)

www.uyyun.my

My Photo
buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan, saye budak baru blajar, kalao salah tolong tunjukkan.

superman

superman

my world

my world

Followers

patbelas tahon besame

patbelas tahon besame
nkooorangg adeee??? ;p

gucci syg

gucci syg

Jempotlah masuk. ;)

hapdate blog

bape org hornline!

 

U Y U N Design by Insight © 2009