sape klik c neh i syg!

Wednesday, May 26, 2010

mix n match tips

10 comments
hye ladieesss! oh helooo ladiess lbeh sedap mungkin! nmpknye sudah lame kite tidak ketemu! so hari nehhh - i nak crite psl fashionnn- hoye hoyee!! i nk bg tauu u oll pasal kesukaan i terhadap fashionn mix n match.i dont care if people say- eh uyun baju kau xseswai ngn tudung kau--seluar kau xsswai ngn handbag kau-or wutso ever- because i just love to mixx either it is match or not for u( as long as i think it is match)-ahaha- mayb thats y i love colourful shirts, cardi ,dreess n shawls drpd skolah dulu-sbb tuh org2 yg knal i- kalao nmpk warne warni- mesti ckp hah -neh warne uyun lah neh.-ok sng-sbb the more colourful it is. the easier u can mix n match it.but b4 that,i nk bitau,i bukanlah pakar fashion ke hape-xtere langsung.just for sharing purpose- yg suke bleh bace-yg xsuke or rs tulisan i xmtg mcm budak form 1 ke form2-sile beredar dgn segere- sile bace blog perdana menteri or penulis lagu yg mungkin lbeh matang ye-;p

okeyh- utk mix dgn match neh- pade i -i xkesa ape2- but dan tapi, jgn over sgt- i mean-jgn smpai nmpk heavy for u- since i neh pendek- lagilah i xnk nmpk heavy- so i like it simple tp xsimple-ahaha if misalnye, u dah pkai baju yg sgt colourful. n then tibe2 u pkai tudung polkadot yg byk gile kalerr n then make up u kalah mak ngahh nk pegi kenduri kawen. dgn belt n accecories yg melampao-tmbahh tecengang lagi bf u klao u bwk handbag gabak . u akan nmpk mcm terlalu berusehe utk cube menjadik centre of attraction- try to look sweet but nice-

i lg prefer tudung or shawl yg plain n lembut warne die utk sume occasion sbb i buleh bwk sume baju utk match kan bile2 i nak. i suke pink lembut, pink lembut, n pink lembut. ahahah ok cmpo baby blu, light purple, warne belacan yg light juge, krim dan sume2 lah yg lembut.oh shawl itam pun sng juge nk match. lpas tuh baju plak i suke mcm2 kaler- xkesahlah- skang neh buleh dptt byk jniss vest kat lua sane-- sso, i slalu gune vest utk nmpk simple tp xsimple-cthnye- if baju t u plain je. u bleh tmbah dgn vest or belt- tp beware kpd org2 yg pendek spt i- vest yg slh-hnye membuat kamu nmpk lebeh pendek. utk cari vest juge- kne try dulu-jgn nmpk patong pkai cntek- trus amek. kdg2 bile u pkai- u akan nmpk gemok sket- atopun gedix sket- ape2lah-tp yg pasti try dulu ye.

baeklah- skarang sile jamu mate- dgn gmba2 perempuan yg i rs pndaii gile mix n match- sory-xde gmba artis dlm neh-klao amek gmba artis mengelat- sbb diorg mmg ade p.a ituh inih segale macam buleh bg nasehat- so neh i letak gmba diorg. -


okeyh nah perempuan cntek pertame-cik fatin kite. i ade satu ms tuh tgh gile tgk Cropped Shoulder Puff Half baju ke jacket ke- nmpk je beli, beli je nmpak! pastuh xlame lps tuh i jupe cik fatin dialam maya-i nmpk .byk gile baju yg beliau pkai i suke- make dgn sukehati-i jadik stalker die hari2 -ahaha, nah tgk


Cropped Shoulder Puff Half Jacket mmg sggtt innn skarang-sume org nakk ade-u know wut-i da try byk kali shoulder puff jacket neh jual kat cotton on yg lawa gile wa ckp sm lu, kat mng, kat top shop, kat kdai cine tepi2 jalan, sume mmg siyes buwuk gile i pkai- make i tabahkan hati jeklah tgk gmba c cntek neh begaye dgn jacket neh- oh jacket neh pon kalao nk pkai sempoi dgn T n skinny pon sgt cntek. fuh! warne merah dan hijau neh mmg gile berani punye combination. tp thumbs up sbb she did mix n match very very well.


tgk neh-die buatt lg? uhuhuh die pkai Cropped Shoulder Puff Half Jacket neh dgn baju corak hamster-eh corak leopard- corakk neh pon skangg sgtt innn gilee siot- tergiur2 i tgk baju corak2 cmney. egh! kalao u tgk mag. pon byk designer kluakn pattern2 mcm neh-die pon pndai mix dgn accecories die- simple tp xsimple .i loike! huhuh neh mmg celebrity inspired dgn care betudung-


ocayh- yg neh pulak adelah shopaholic bejaye zmn neh-uhuh name die adriani. sgt sweet n i loveeeee the way she mix n match evrything. tp nk ekot sume yg die pkai-mmg kne juall kete ngn rumah-ahahah mari cuci mate.


sweeeeeeeeeeettttkn? omgg-cntek gile bile i tgk neh-trus nk tido dan mimpi pkai bj neh-ahahah- tp amaran sile jgn pkai mcm neh kat mesia- hnye seswai utk tmpat yg berhawe nafsu- eh berhawe dingin je- tudung pink n boot pink tuh mmg make the whole things looks gewdddd man!


combination of top n dress neh mmg sgt, paling, ter, baek. i mean- mcm mane boleh terpk utk combine kan kedua2 neh yg mmg akan jadi combination yg walaaaweii- tp tuhla harge pon walaaweeii jugak-ahahah n tlg focus juga pd rntai die-(boleh nmpk ker?)mls nk letak gmba len yg lg jelas-uhuh i sgt sukeeeeeeeeeeee!! mcm rntai queen ms zmn rome sgt klasik. 5 star! ;)

this might look common. but mix n match disinih mmg sgt bejaye. slalunye bile tgk org pkai dress cmney n belt- i trus rs mcm over . tp neh tidak- n then bile org pkai belt selalu org letak bwh dade- n belt besar gabak- egh.xseswai. tp neh die letak kat bawah sket- n nmpk nicee jeww. handbag dgn top pink tuh pun sgt auwww ;)). i love! i love!


wutelse to say kan!;))))))))

sekian shj utk kalii neh- kpd wanita2 diatas mekaseyh bg pinjm gmbo- sile beli baju byk2 lagi- ;)). oh sbnrnye- byk lg wanita yg i suke tgkkk- tp i mls nk mintk permisi, mls nk type, mls dan mls- lenkaliilah i buatt lg- masukkan gmba perempuan2 cntek begaye neh utk gembirekan hati- selamat mencube, memix n mematch dgn jayenye! ;)))

Wednesday, May 19, 2010

meh kawan kawan.

1 comments
kenapekah sekarang perangai manusia semaken menjadi sehingge manusia sendiri xdpt paham tabiat atao perangai manusia laen. betullah i mmg pelik- contoh terdekat. boleh dilihat dlm facebook. mcm2 boleh dilihat. kdg2 terlalu pelik sehingge dada hanye mahu beristighfar- ye, i pun bukan org yg baek ke ape. tp byk sgt bende yg xdpt nk diungkap . nasib ade blogg tempat luahan. ocayh- cube tgk group2 dekat fb. yg anti islam cthnye. hari2 i tgk byk group baru- gmba nabi muhammad s.a.w cthnye dibuat mainan- mcm2 bentuk yg mmg mengaibkan.mengutuk dan kencing di ats al quran. lagi. pembunuhan rakyat Palestin hari hari. (kalao i ade mslh, i pk balek naseb org palestin neh, make i pk, apelah sgt mslh putus cinte ke, mslh kete rosak ke, mslh xcukup duet ke, ) xterbanding langsung dgn mslh diorg tgk mak ayah kne bunuh depan mate-makan langsung xda, tido xpnah aman, xde tmpt tinggal, kakak dan adek dirogol, (ade satu kisah dimane seorg perempuan mengandung, dirogol, then dipotong tgn dan kaki, then dikeluarkan anak dlm perot hidop2 n then dimasukkan pule kucing hidop dan dijahit dihadapan adek perempuan die.. ) xterbayang i betape seksanye .Ya Allah, kenapekah?

kenapekah setelah mengetahui semua tuhkan. kite neh sesame manusia- lg sesame islam. x abes2 nk begadoh dan menjatuhkan kaum sendiri. cthnye dlm politik. i bukanlah org politik.langsung bukan. i xminat. i boleh berpk.bolehkah kite semua bezakan keikhlasan semua pemimpin dulu. tengku abd rahman, abd razak, hussein onn dgn yg sekarang. ganerasi yg xdpt melihat pemimpin2 neh dulu sewaktu hidop pon dpt merasekan setiap ape yg mereka lakukan adelah utk kebaikan bersame. tp tuh dulu. mase british n jepun menjajah tanah melayu. sebab tuh Allah turunkn dugaan . Allah turunkan ujian. sbb bile dtg ujian. baru sume bersatu. baru semua berganding bahu. tp tuh dulu.sekarang kite dah sombong. kite dah lupe. sbb kite masing2 rs kite dah kuat . kite betul. org laen salah. berhentilah bergado wahai mereka2 yg sebok berpolitik. rimas dah , tgk melayu mengutuk sesame melayu. yg dlm kain semua keluar jadik isu. Ya Allah. pelik sungguh lah kamu2.


lagi. isu buang anak. dm jamban, dipijak2 smpai hancur.. dlm tongsampah.smppai berulat. dibakar smpai hangus. dibuang tepi longkang. hiee.mane hati.mn perasaan. becinte nk pulak.hiee xphm ;(( isu budak sekolah yg rmai minom arak. isu ajaran sesat. i tatau lah yg lambang2 mcm black metal ke . pijak2 alquran, pkai lmbang salib,(kan nabi dah pesan , ikot alquran n assunah,klao yg tuh xlpas..nape lah nk susah2 buat yg laen- adoiiii! ), lg isu cerai berai dah biase dah, dah. kepale i dah runsing. hurm, Ya Allah sy rs iman sy sudah byk bekurang..kenapekah sy dan manusia2 laen menjadi semaken teruk? mcm manekah kalao mlm neh tido. tp esok tibe2 xbangun lg. Ya Allah. takotnye. ;( jomlah kawan2 .kite same2 jadik baek. jgn jahat2-tamo saket2 hati dgn org.tamo tinggal solat. ngaji hari2. tamo curik harte dan hak org len.sayang ahli keluarge , kawan2, jiran2, suami istri. jom kawan2. kite baek2 rmai. bia dunia neh aman balek. bia kepale kite x serabot. bia xdek bby kne buang. bia xde suami istri cerai berai. bia kite xmenyesal kemudian hari. meh same same ye.

Sunday, May 16, 2010

Malu

0 comments
muke baru dgn dini.bukan name sebenar. (name bawu cam. i ;p)


test dini dlm kete. auwww- ocayh ke? ;)

saye sebenanye malu nk tulis kat blog neh lagi sbb da lame xhapdate- wuwuwu sory sory! tp now dah ade broadband baru so insya'Allah lps neh buleh rajen( ntah2 maken mls) mintak maaf ye kwn2.

tadi sbnrnye nk hapdate byk . tp tibe2 datang ke penglihatan sesuatu yg xpatot dilihat dan kemudian hati merase sedih. gile betul- uyun. apelar lagi ko nak- sume ko dah ade- kenapekah - xreti bersyukurkah? tp merase sedih bukan bererti xbersyukur- cumenye- mmg kadang2 akan rs mcm tuh- xapelah- esok pg uyun bangun tido- die buleh lupekan ape yg die nmpak. sbb die kan pelupe. die kan penggembire. mesti die xingt lg dah- lgpon esok hari gembire-esok ade smbutan hari guru sekolah-padahal buku rekod mengaja x siap lg. esok bulehlah uyun gembire .

oh harituh saye dah ekot nasehat readers yg mensarankn sy beli d90- sudah dpt . Alhamdulillah- time kaseh pd penasehat ituh- yea-mmg sy suke. tp masih belajar gune. (padahal xbelajar pun. maen hamek gmbo je)

lg satu tudung byk gile nk jual nk amek gmbo since 2 minggu lepas. mmg sgt cntek2- tp tuhla- mls pun cntek jugak- uh uh. padahal da rmai yg tnye2- mintk maaf kawan2- minggu lepas ade kusus ;((

bile menulis dgn kehilangan mud. mcm neh la jadik-ayat sume tunggang langgang. isi bersepah. kalao karangan bm mahu xlulus neh. tatau lah mane tempat menyorok mud saye-mls nk crk. sy byk persoalan nk dipersoalkan disinih sebenarnye-persoalan je. tanak crk jawapan. mmg patot dibiarkan xberjawapan . lg elok.

persoalan pertama.
bolehkah kamu bahagia sekirenye kamu mengorbankan kebahagiaan org laen utk diri kamu- cthnye menjadi isteri no2(i xckp slh pon kalao poligami.i just nk ckp sbg cth. phm x.nk ckp je.) oklah cth neh xbest.buat cth laen. cth kedua mayb meninggalkn kekaseh kamu dan kemudian berkawen dgn org laen tnpe merase beslh atao ape dan kemudian berase bahagie- buleh phm x perasaan ituh? (xpayah jawap.mari biar persoalan bermaen2 dlm otak shj)

persoalan kedua.
kenapekah kamu perlu membuat cerite yg bukan2 mengenai org yg rapat dan byk menolong kamu. i mean how come kite buleh mencipta sesuatu yg tidak wujud dan kite xnmpak. tp disebabkn kite mmg jht- make kite buleh mencipta sesuatu yg dinamekan fitnah- cth: aku nmpak si polan ituh bersame sipolan ituh - ataopun. sipolan tuh ditinggalkan kerana sebab itu dan sebab inih. ataopun- sipolan tuh jht. sudah tidur dengan suami org. i xfaham kegamakkann manusia membuat cerite yg bermcm2 sehingge buleh meruntuhkan rumah tngge org. atao menyebabkan org dibuang kerja- i siries xfhm.ape perasaan membuat cerite buruk yg palsu dan menyebar2kan mcm seolah2 crite tuh betul. (kasihan lah dgn yg difitnah)

persoalan ketiga.
betulkan. betulkah. kamu buleh maafkan semua org yg kamu tahu berbuat jht tentang kamu- dan maseh berbuat jht. atao maseh berase gembire selepas menyakiti kamu dan hidup spt tiade salah pd kamu- bolehkah- bolehkah.? hari ini. kamu pejam mate.dan maafkan mereka, ya mungkin hari neh buleh- tp esok. bile kamu lihat atao merase sst yg maseh menyakitkan kamu-malah lebeh menyaketkan, maseh bulehkah? (soalan neh hnye utk diri saye shj)

okeyh sekian-mari tidur dgn persoalan neh-dan kemudian esok bgn dgn kepale yg pelupe neh . slmt hari guru uyun dan cikgu2 laen! ;)

www.uyyun.my

My Photo
buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan, saye budak baru blajar, kalao salah tolong tunjukkan.

superman

superman

my world

my world

Followers

patbelas tahon besame

patbelas tahon besame
nkooorangg adeee??? ;p

gucci syg

gucci syg

Jempotlah masuk. ;)

bape org hornline!

 

U Y U N Design by Insight © 2009