sape klik c neh i syg!

Friday, July 15, 2011

melayang

19 comments
makcik



sory dalame xupdate blog. tibe2 hilang mood utk buat semua benda.
maybe jadik anak dare tua mmg mcm nih perasaannye
kadang2 emosi telebeh kadang2 emosi tekurang

balek keje hari-hari rs sgt penat
walhal cikgu je pun
bukan PM ke hape
lepas tuh asyik terpk
kalao xkawen lg. dah rs penat n xlarat hari2
kawen nnti mcm mane nk jage anak dgn laki
haih. complicated btul jdk pompuan neh
padahla xkawen2 lg
banyak sgt pk bende yg xpayah pk tp asyik pk
banyak sgt bnde yang nk dibuat satu mase
smpai tatau nk buat yg mn satu
korang yg perempuan ade perasaan mcm i x?


(-.-!)
---------
sekian

Sunday, July 3, 2011

Petua kecantikan (menghaluskan kulit muka)

33 comments
Assalamualaikumm n slmt sejahteraa uols. selamat bertemu kembali dlm rancangannnn senduk senduk fifi2- ihihih harinie fifi tanak masakk tau uols. sbb hari2 fifi da msk, msti uols busannnn kannnn? sekali sekale fifi nk ajakk uols rehattt kann muke . nnti muke sane sini kedut. xlakuu dah uols. ihihihihi


ok. neh bukan rancangan senduk2 fifi ye. pnat i bepure2 jdk fifi. ahaha! okeh. (normal smule). petua neh mesti dah rmai org yg amalkan.maklumle. mudah.com.my.jeww. neh pun kawan i elya yang ajar sbb i sebok tnye knape kulit die lawo beno. uhuh.


Petua ini adelah sesuai utk mereka yang inginkan kulitt yang lembut dan jugee mengurangkan parut2 jerawat yg susah beno nk ilang.kalao u pkai muke terus rs besinar seperti cermin.(xbaek menipu ye uyun.) oh ok.x. ihihi kalao korg br fes tym pakai.korg akan rs kulit lembut. lepas tuh korg kene amalkan 3 ke 4 hari seminggu insya'Allah yang ade parut2 tuh die akan pudar. n jerawat pun mengecil n hilang. lepas tuh lame2, insya'Allah ilanglah segale pancarobe di muke uols.;)

hah. korang jgnlah mls jage muke. nnti tym makeup bukan men comel. xmakeup muke ade byk corak batik nnti org tesyg pun lari .sape yg susah? (eh tp mcm lah hensem sgt nk lari2 kan?)uhuhu okla wutever. i neh selalu melalut. hish. meh. tnpe melengah-lengahkan mase yg sudah byk dilengahkan. marilah besedia dgn bahan2 nye ye puan2 dan tuan2 ;).




pertama:



sediakan sebijik tomato.benonye setengah biji pun dah cukop.
tomato tuh amek yg umo remaje. jgn mude sgt. jgn tua sgt. amek yg remaje brlah kulit cm remaje. yg remaje tuh warne dia xijau tp xmerah sgt. neh gmbo dlm kamera neh kaler dier over cm tuan die. uols jgn ekot.


kedua :




gula pasir. gula pasir neh boleh juge gantikan dgn beras yg dah dihancurkan. die boleh betindak spt scrub . kalao mls cam i neh boleh gune gule. gule neh jugak kite gune utk gosok pade bibir kite supaye xdelah bibir tuh byk kulit kering tekopek2. pun akan memerahkan bibir. jimat lipstick ye nyah.



ketiga:


habis madu sepah dibuang.
ye kite kne gune madu neh utk muke kite.pastuh kite buang die ye.
madu neh khasiat die byk beno. uols google jelah. i mls nk ceghite byk.uhuhu


keempat-


limau. limau tuh yg bekesan utk pudarkan warne parut n memutihkan kulit.
benonye gune lemon lagi bagus. i neh org kampong. dpn umah ade limo neh. i petik jelah. limau neh betindak spt garnier. suke ati uols lah nk gune limau ke lemon. adek bradek je diorg tuh.





Ape yang uols kene buat adelah:

tuang sedikit gule, dan madu.gaulkan besame, kemudian titiskan limau secukup rs. i picit je smua. uhuhuh





lepas tuh amik tomato yang dah dipotong dan makan. eh x, letakkan dan gosokkan pade cmpuran madu, gule dan limau td. ihihihi





kemudian.sapukan pade kulit muke secukup rs. ihihi. sapu dgn gembire supaye kite sentiase kelihatan mude remaje-ahahaah lepas dah habes sapukan lagi dgn baki madu n gule td n sapu lagi. pastikan tomato tuh kite gune sepenuhnye. lepastuh kite tunggu 10-15 mnt sehingge kering. tomato yang dipotong nipis tuh boleh lah diletak ats muke smntr tunggu kering.

sementare tunggu kering sapu n gosok madu ngn gule td kat bibir ye. jgn sental kuat sgt. abes luke plak kang. gosok just nice jelah bagi tanggal kulit2 kering kat bibir n bg merah delime spt gadis2 di zmn pendekar bujang lapuk.




p/s. sile pakai towel kecik di sekeliling leher supaye air tomato tak menitis2 n supaye mak korg xbising kenape rumah melekit2 ye. sbb mmg byk air tomato yang akan menitis.




hasilnya taraa!! neh muke baru je td ptg lepas gosok tomato kat muke, terus mak ajak teman die jap keluo.abes dah xsmpt makeup sebedak pun.



naked face.




muke i xdelah besih sgt pun.dala xcomel. byk plak bintik2 itam. xcaye ce tgk gmbo kat bawah,besokan. (bagus, rajen korg yg klik gmbo utk carik) uhuhuh tp Alhamdulillah bekas2 jerawat2 xdela tinggal lame sgt.kan2. tp kne lah rajen sikit.
sesungguhnya kite hanye berusehe. Allah jua yang menentukan.ihihih


muke besinar lepas solat (eceh. melampao btul)


Sekian sahaje petua utk kali ini.kalao rajen i buat yg laen. (kalao rajen)uhuh



i tgh nk buat contest utk website hijabebs sbb skang website hijabebs tuh xleh bukak pasai i tgh naiktaraf. ceh. cm bagus je kan. ahaha. kalao x nextweek. next two weeks. ihihi korg tunggu tau.

korang jgn lupe cube kat umah tau.
byeee !;)

www.uyyun.my

My Photo
buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan, saye budak baru blajar, kalao salah tolong tunjukkan.

superman

superman

my world

my world

Followers

patbelas tahon besame

patbelas tahon besame
nkooorangg adeee??? ;p

gucci syg

gucci syg

Jempotlah masuk. ;)

hapdate blog

bape org hornline!

 

U Y U N Design by Insight © 2009