sape klik c neh i syg!

Thursday, July 28, 2011

i want to blog about this, this n this.

15 comments
Assalamualaikum ! ;)
well actually i got lotsa things to share with u guys here.
but. i cant help myself from being tired and lazy. wuu
i just got back from indonesia, n then penat brape hari xhabes,'
sbb berjalan xingat dunia,
i dah habeskan duet yg i bawak sehingge ketitisan yg terakhir.
smpai duet syiling pun xde.
ahahah!
xpelah. dah nawaitu pegi sane nk shopping


susah jadik perempuan neh.
bile nk shopping utk diri sendiri, teringat plak telekung mak, baju abah, t shirt adek ngn abg, buah hati, eh cenderahati utk kengkwn, nk bli kek lah kerepek lah.
kalao lelaki, lepas diri dia. sudah.
sng kan? jom betuka. ahahhahh! ;p


arituh masuk je dlm tmpt shopping
jantung terus bedegup kencang mcm amazing race.
teruk betul perangai.
smpaikan balek bagasi 70kg siapp telebeh.
dasyat gile kot.


dkat indonesia.ternaek teksi yg mane driver die sungguh pervert euwwww,
lepas tuh ade jugak yg gtl2 pelik,
pastuh tejumpe plak dgn sekumpulan lelaki yg boleh dipanggil atok n abah kat airport yg miang gile !
agh!tensyen!
kenape? kenape xboleh biarkan kami wanita2 hidop dlm keadaan yg normal.
walhal dkat indon pkai selipo jepun n baju plg simple sbb nk amazing race shopping.
lepas tuh xsnggop tgk keadaan kemiskinan yg melmpao2 . siries sedeh gile, bantu sekadar yg mampu.
tgk budak tido tepi2 jln. org tua mintk sedekah.
lap kasut, cuci lantai, segalee ape yg boleh dpt duet mmg menimbulkan kesedaran melampao
sgt2 bersyukur lahir n duduk kat Malaysia.
ok dah membebel.





i sepatotnye buat entry pasal byk bende.

1.psl birthday one of my dearest gucci. Hani Elia Rosli. rindu nye kat korg ;(! vee ngn ika tgh sronok holiday kat korea. keje.xleh ekot..sedehnye. ;(


dari kiri. k.scha, yuyun, ika, vee n hani



2. Nak share jubah design cntek gile dgn material yg super comfort yg i dpt from islamic design house n fashion competition yg diorg buat.



sporty




style



loose ;)

3. koleksi baru yg i nak keluakan. cntek n modest! agh! feveretnye.


merah anggun menawang. uhuh



pakai hoodie terase sungguh ayu tibe2. uuhhuh


4.Trip to Indonesia .


adek i dgn i.
gmba bajet suasane mcm kad hari raye. nk syahdu jew. padahal dlm teksi 3 rode, ahahah



n yg last skali.

5.Give away hoodie blouse mcm yg i pkai warne merah kat gmba atas dgn shawls yg super cntek n brgn penjagaan muke! wahhh. best kannnnnnnnn??

tp i nk pengsan dulu sekarang.


sebelum puase! akan cube update sepenuh hati!! yahh2!! bye kwn2!







Friday, July 15, 2011

melayang

19 comments
makcik



sory dalame xupdate blog. tibe2 hilang mood utk buat semua benda.
maybe jadik anak dare tua mmg mcm nih perasaannye
kadang2 emosi telebeh kadang2 emosi tekurang

balek keje hari-hari rs sgt penat
walhal cikgu je pun
bukan PM ke hape
lepas tuh asyik terpk
kalao xkawen lg. dah rs penat n xlarat hari2
kawen nnti mcm mane nk jage anak dgn laki
haih. complicated btul jdk pompuan neh
padahla xkawen2 lg
banyak sgt pk bende yg xpayah pk tp asyik pk
banyak sgt bnde yang nk dibuat satu mase
smpai tatau nk buat yg mn satu
korang yg perempuan ade perasaan mcm i x?


(-.-!)
---------
sekian

Sunday, July 3, 2011

Petua kecantikan (menghaluskan kulit muka)

33 comments
Assalamualaikumm n slmt sejahteraa uols. selamat bertemu kembali dlm rancangannnn senduk senduk fifi2- ihihih harinie fifi tanak masakk tau uols. sbb hari2 fifi da msk, msti uols busannnn kannnn? sekali sekale fifi nk ajakk uols rehattt kann muke . nnti muke sane sini kedut. xlakuu dah uols. ihihihihi


ok. neh bukan rancangan senduk2 fifi ye. pnat i bepure2 jdk fifi. ahaha! okeh. (normal smule). petua neh mesti dah rmai org yg amalkan.maklumle. mudah.com.my.jeww. neh pun kawan i elya yang ajar sbb i sebok tnye knape kulit die lawo beno. uhuh.


Petua ini adelah sesuai utk mereka yang inginkan kulitt yang lembut dan jugee mengurangkan parut2 jerawat yg susah beno nk ilang.kalao u pkai muke terus rs besinar seperti cermin.(xbaek menipu ye uyun.) oh ok.x. ihihi kalao korg br fes tym pakai.korg akan rs kulit lembut. lepas tuh korg kene amalkan 3 ke 4 hari seminggu insya'Allah yang ade parut2 tuh die akan pudar. n jerawat pun mengecil n hilang. lepas tuh lame2, insya'Allah ilanglah segale pancarobe di muke uols.;)

hah. korang jgnlah mls jage muke. nnti tym makeup bukan men comel. xmakeup muke ade byk corak batik nnti org tesyg pun lari .sape yg susah? (eh tp mcm lah hensem sgt nk lari2 kan?)uhuhu okla wutever. i neh selalu melalut. hish. meh. tnpe melengah-lengahkan mase yg sudah byk dilengahkan. marilah besedia dgn bahan2 nye ye puan2 dan tuan2 ;).




pertama:



sediakan sebijik tomato.benonye setengah biji pun dah cukop.
tomato tuh amek yg umo remaje. jgn mude sgt. jgn tua sgt. amek yg remaje brlah kulit cm remaje. yg remaje tuh warne dia xijau tp xmerah sgt. neh gmbo dlm kamera neh kaler dier over cm tuan die. uols jgn ekot.


kedua :




gula pasir. gula pasir neh boleh juge gantikan dgn beras yg dah dihancurkan. die boleh betindak spt scrub . kalao mls cam i neh boleh gune gule. gule neh jugak kite gune utk gosok pade bibir kite supaye xdelah bibir tuh byk kulit kering tekopek2. pun akan memerahkan bibir. jimat lipstick ye nyah.



ketiga:


habis madu sepah dibuang.
ye kite kne gune madu neh utk muke kite.pastuh kite buang die ye.
madu neh khasiat die byk beno. uols google jelah. i mls nk ceghite byk.uhuhu


keempat-


limau. limau tuh yg bekesan utk pudarkan warne parut n memutihkan kulit.
benonye gune lemon lagi bagus. i neh org kampong. dpn umah ade limo neh. i petik jelah. limau neh betindak spt garnier. suke ati uols lah nk gune limau ke lemon. adek bradek je diorg tuh.





Ape yang uols kene buat adelah:

tuang sedikit gule, dan madu.gaulkan besame, kemudian titiskan limau secukup rs. i picit je smua. uhuhuh





lepas tuh amik tomato yang dah dipotong dan makan. eh x, letakkan dan gosokkan pade cmpuran madu, gule dan limau td. ihihihi





kemudian.sapukan pade kulit muke secukup rs. ihihi. sapu dgn gembire supaye kite sentiase kelihatan mude remaje-ahahaah lepas dah habes sapukan lagi dgn baki madu n gule td n sapu lagi. pastikan tomato tuh kite gune sepenuhnye. lepastuh kite tunggu 10-15 mnt sehingge kering. tomato yang dipotong nipis tuh boleh lah diletak ats muke smntr tunggu kering.

sementare tunggu kering sapu n gosok madu ngn gule td kat bibir ye. jgn sental kuat sgt. abes luke plak kang. gosok just nice jelah bagi tanggal kulit2 kering kat bibir n bg merah delime spt gadis2 di zmn pendekar bujang lapuk.




p/s. sile pakai towel kecik di sekeliling leher supaye air tomato tak menitis2 n supaye mak korg xbising kenape rumah melekit2 ye. sbb mmg byk air tomato yang akan menitis.




hasilnya taraa!! neh muke baru je td ptg lepas gosok tomato kat muke, terus mak ajak teman die jap keluo.abes dah xsmpt makeup sebedak pun.



naked face.




muke i xdelah besih sgt pun.dala xcomel. byk plak bintik2 itam. xcaye ce tgk gmbo kat bawah,besokan. (bagus, rajen korg yg klik gmbo utk carik) uhuhuh tp Alhamdulillah bekas2 jerawat2 xdela tinggal lame sgt.kan2. tp kne lah rajen sikit.
sesungguhnya kite hanye berusehe. Allah jua yang menentukan.ihihih


muke besinar lepas solat (eceh. melampao btul)


Sekian sahaje petua utk kali ini.kalao rajen i buat yg laen. (kalao rajen)uhuh



i tgh nk buat contest utk website hijabebs sbb skang website hijabebs tuh xleh bukak pasai i tgh naiktaraf. ceh. cm bagus je kan. ahaha. kalao x nextweek. next two weeks. ihihi korg tunggu tau.

korang jgn lupe cube kat umah tau.
byeee !;)

www.uyyun.my

My Photo
buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan, saye budak baru blajar, kalao salah tolong tunjukkan.

superman

superman

my world

my world

Followers

patbelas tahon besame

patbelas tahon besame
nkooorangg adeee??? ;p

gucci syg

gucci syg

Jempotlah masuk. ;)

hapdate blog

bape org hornline!

 

U Y U N Design by Insight © 2009