sape klik c neh i syg!

Wednesday, February 24, 2010

sekarang sile tlg i buat pilihan.

14 comments
i wajib mahu n hendak beli 3 benda neyh- tp tatau yg mane satu pilihan hati- makenye kawan2 blogger i yg cerdik pndai - bepengalaman hebat dan luas- sile bantu i- ;)

blackberry ke i phone?

i lyk both. tp i rs i phone neh gile lemah gemalai org mcm i yg ganaz neyh takot tepecah tebaling ke mase mengigauu di mlm hari- n i xske die punye camera tab kt screen.. mcm egh- lecehnye nk posing. tp yg len2 temasok game n internet tnpe hanging mmg hebat- eghh. blackberry plak bentuk die kureng sket- tp function cm stylo- sms free i blackberry ke blackberry i xkesah.sbb i mmg membela lemak dijari kerane xske sms.tp kire blackberry neh mcm pompan xbrape cun tp pndai gile memasak n kemas umah serta besopan santun tehadap ibu bape-


dslr

i xde lah nk yg hebat gile mcm d90 korek idong dlm manepon xjumpe duet nk beli- cukoplah camera yg mane i xpayah nk pro2. belaja sane sini.i nk yg i amek gmba .trus JD cntekk -ahahaha - oh i nk yg rm 2500 ke bwh shj. jgn nk gedik suggest yg hebat hebat smpai tepakse begadai duet gaji mkn maggiie. huhu sure korg rmaiiiii gilee yg pakarrr kann? ;) nnti bleh mintk u all aja sket2. sket je. sbb cikgu neh pemls dia byk.

laptop

i nak yg just nice jeww. yg kalao beli mmg worth it gile.xfragile- tahan lasak utk org mcm i yg lemah gemalai selalu tejatuh2 angkt brg-- hohoh kalo buleh ehemm. pink colour. n rege around rm3000 ke bwh SAHAJA. lg murah lg bagus- jimat duet i- bleh kawen cpt . sekian ;))


p/s- oh suggest kn skali tmpt yg murah yg i bleh beli. mane tau belii satu dpt free 2. ;) thanks!

Tuesday, February 16, 2010

patot atao tidak i ?

20 comments

u know. rite now- iam just thinkin- do i really need to b engage. i mean. again? i dont really think that i hv to repeat the thing that ive been experienced which i think is not a good experience at all- its not that i dont want to follow malay tradition-its not that iam still not over the things. not.
u c here- the biggest mistake that ive done. is to let people know that i ve been engaged-well actually in islam- we r discourage to let people know that we r engage . because u know. not all people will be happy for u. not all people will pray for ur happiness. and mayb those who envy u. will try to do sumthing bad to make sure they got whut they want. so in islam . actually we try to avoid all this lah kan. of course lah all of us want a happy ending. ;))

oh actually.yesterday , i hd a conversation with my parents- they want me to get engage- i know how was their feelings, i know they r worried about me. but n but, when it comes to this thing i just cudnt agree. u know. i will always n try my best to do wutever they want as they are my only reason forr evrythin that ive done. but. hurm. mayb . as a daughter.i just dont have any good answer for this. i know now or later. they will understand. i just want them to stop from worrying me to much.

p/s. one of the ustazah have once told me- tunang ialah janji yg bsr. janji kamu dekat dunia neh- make sesiape yg xtunaikan janji make die dikire berhutang. org yg berhutang akan berjumpe dgn org yg dihutang selagi xditunaikn di akhirat nnti. makenye. i takot- takot utk bejanji lagi. takot i yg xkuat utk tunaikan janji i ..;(( wut will u do if u r in my shoes?

Saturday, February 13, 2010

neh 4 hari cuti-bukan maen2- kne plan hebat

8 comments
i rs plan hebat sepjgg 4 hari nehhh-adelahh-hurmmmmm- utk tidooo je-ahahah oh nikmatnyyeee - u know- bile hari2 kite takot telepas waktu keje -kne set alarm- bgn dgn jantung bedegup kencang akibat telupe set alarm- padahal xpnah set alarm- gune jam psychology jeh -ahaha- sblm tido- kite pusing sket skru kat telinge n ckp dlm hati-esok nk bgn kul 6- setakat neh okeyh lg jam psychology i- ahahah-

oh tidak- i kner luangkn mase cuti utk besame kuarge y sgt precious dan hebat neh- tuhan jike setiap hari mahu beterimekaseh kpd kamu pun maseh tidak cukop- mengurniakn keluarge hebat neh kpd i- terime kaseh terime kaseh-

smlm smpai umah. mlm2 melayan abah i tunjok brg2 die br balek indon ngn s'po. gosh selaen bnde2 biase brg2 pompan utk adek i n i- die bleh beli cd lagu minangkabau n banjau n bangse ntah ape2 lagi-dr mlm td duk denga- okeyh-xtenganga sgt lah tgk hobi baru abah i neh--smpai i tetido atas kusyen mimpii menari2 lg minangkabau ats pentas-ahahah bgn tido tgk 3 buah adek beradek sudah duduk di depan mate bermaen laptop- ape lah diorg neh- annoyingnye pagi2 dah bgn maen laptop- baek tido mcm i- pepagi kne kejut ngn abah i suh suboh- pastuh kne kejut ngn mak i suh tido lam bilik- pastuh dgr suare-apee cikguu lmbt bgnnn neh-tatau sape ckpp-ahaha pastuh kne kejut ngn adek i brekpes- okeyh-dgr brekpes trus bgn- kalau x abes mknn nnti- ahahah

skang neh pagi neh plak, bapak i bukak cd arab- sebaek ms tgh dgr selawat2 neh- org tabligh dtg umah--kalau tgh dgr lagi minangkabau- mau pengsan org tabligh tuh tekezut tgk bapak i- ahahahhah-(hahahah!)

eh2- bebalek pd tajok asal- i suke mcm neh-terlari topik- tgh2 bual-tgk topik asal da larii bekeliaran-pastuh xingt ape topik asal yg nk ckp- lps tuh skt atie sorg2 menyalahkn memori low akibat asik mkn kepale ikan- hahh- u all tau x-

nnti kt banting tmpt rumah sewa i nnti- ade uptown br bukak-uptown tuh bukak 3 ptg smpai 3 pg- lps tuh i dgn akak syima (one of akk kesygn yg baekk dkat skolah i nk beniage kat situhh)-wuttttt? i nk beniage kat uptownn? yg pns-yg bising- padahal i kalao pns sket- bising- tmpt sesak sket- bising-tmpt pns -ble mengamok tuka jadik vampire dan ahkirnye besame edward cullen- ahahah eh bleh pecaye x? okeh bleh ketawe-sbb inih mmg funny-ahaha i bg tau mak i , i nk beniage -die ckp ape- eh kakak xcukop duet ke? nape nk bisnes? ahahahaha (okeh kakak mmg slalu xcukop duet akibat shoppinn) tp bukanlah sbb ituh nk beniage-kalao nk crk duet-baek pegi ajo tuisyen buleh kayo jugak-lg sng- xyah kua umah-kua minyak- kne kua suare je-well-sbb beniage adelah nk suke2 jual baju2 cntek- baju2 ensem- tudong2 jelite-baju baby2 yg cute-aksesori yg menawan- tdg n bj kuwung yg hot- sbb i sronok tgk org cntek- ahahhahha sbb tuh i suke bile i beli brg- pastuh bile org ckp cntek-suh die pegi crk jugak brg tuh supaye bleh pkai same2 dan cntek same2 ;) make up pon mcm tuh- so brggggggg2 yg i nk juall sumeeeeeeeeeeeeeee yg i rs cntekkkk - supaye sume org kat duniaa nehhh cntekk!! yeahhh!! make utk memastikan sume org cntekk makeee undilah i- ahaha neh mcm da gile ke hape(sbb tepakse type dgn cpt sbb mak i nk pegi kenduri kawen n pakse i ekot -die kate nnnti kalao i xekot-xde sape nk dtg tym i kawen- )ahahahah mslhnye- ntah bilenye i nk kawen (tgk da lari topik lg?)i da ckp- i mmg suke lari topik- pecaye x skang? ok bye! muahhx2!!

p/s- nnti dtg lah ye-uptown tuh bukak ujung awal bln 3- xbeli pon xape- dtg betego sape dan begossipp besamee2! ;))

Saturday, February 6, 2010

hav u ever ?

3 comments

pernah x kan, u ol kann-ckp 2 satu bende kann- or kutuk2 someone kann, then lps tuh u all ter buat bnde yg u kutuk- nk ckp jilat ayaq ludah sndiri xbest plak- kerr tekene batang hidung sendiri ke ..er. tatau pepatah bm yg laen yg ade kaetan- uuhuhu

okeyh bia i bg contoh-maklumlah-cikgu yg bgs kne ade byk cth bg ank murid phm kalo x lps tulis kt whiteboard tgk ank murid mengangaa smbel jerittt-teacherrrr xphmlah! (mcm xpnah tejadik je;p) ahahah

situasi2 berkaetan- mari kite kaji- adekah kite smua makan cili -

1. makcik jiran sebelah potpet2 ngumpat ank org sebelah dating bekepit sane sinih, pkai bj xcukop kaen- siap stalker kat fb ank sendiri nk tgk ank jiran padahal ank sndiri 2x2=4-eh =8 sbb ank sendiri lg hebat- uhuh

2. kutuk2 org beli tdg ariani mhl nk mam. membazerr gile, tp tgk org pkai jeles lps tuh senyap2 p beli- seploh helai.kutuk2 org make upp je keje- tp lps tuh duk make up -auwww-

3.kutuk awek2 free hair-pkai bj sendat- then xlame lps tuh sendiri lps sekolah trus pkai mcm tuh-

4. kutuk BF or laki org tuh gataiii- crk awek laen padahal awek sendiri dah kire ocay sgt!! dgn menyangke hubungan sendiri tiade mslh-tup2 bf sendiri blah crk awek laen. bf yg dipuji menggunung lbeh tinggi dr everest melarikan diri-(okeh terase. shaddap!) uhuh


5. duk suro awek sendiri pkai tudung tutop aurat sane sinih. benci pompan syeksyi n gatai- boleh cmpak dlm longkang ah pompan cmtuh (katenye). tibe2 tinggalkn awek sndri yg baek betutup utk pompan yg dibenci spt sebijik dlm ayat diatas- (benci tp syg kot;p) ahah

6. kutuk2 menantu or ipar duai mls msk, xkemas bj, x jg anak, xreti jg diri sendiri, xterurus- tup2 ank sndiri or diri sndiri lps kawen jdk cmtuh -


lasttt skaliiiii-

7.kutuk2 fasha sanda ngn mimiii jadik perampas lakiii org last2 die sndiri curik bf or gf org- ahahaha ( okeyh angkt tgn sape pnah ngumpat mimi ngn fasha sanda- baek mule behati2 ngn identiti bf or gf korg- mereke mungkin sudah ade istri atao suami- cpt siasat skang!ahaha)


hah-sekarang bape byk cili kite dah mkn-?kire cpt!uhuh

sbnrnye kan-mmg byk bnda2 yg kite xsngke kite akan buat- n then kite kutuk2 org tesebut- lps tuh kite akan dpt bnde yg cmtuh or buat bnde yg kite kutuk- i tatau apesal-tp mmg byk gile ah jdk- i rrasekan- kalau ape2- lps neh baeklah kite same2 shaddap jek sbb i tgk byk cth jugaklah yg kemungkinan utk bnde yg kite kutuk tuh kite akn buat-mmglah betul tuhan tuh maha mendgr- lps dgr kite kutuk2 org kite plak diuji ngn bnde yg same- xlps plak tuh ujian tuh-haihh okeh-thats all-so homework utk u ol hari neh ialah-cube pk ape bnde yg korg pnah kutuk2 or ckp xnk buat tp korg dah pon buatt- ~~

Thursday, February 4, 2010

tips after break up! ;p

18 comments
tajuk mcm geli geleman dan bajet bagus sape penulisnye- euww-ahahai know i bukan pakar motivasi tekenal or sape2 yg layak pon nk bg nasehat- n kate2 i lps neh pon bukan berbau nasehat- mungkin lebih berbau spt ikan or nasik goreng kt kantin sekolah td- i just nk share- because i feel lyk i nk share- inih bukan nk berbaur pekataan menggelikan spt oh knape kau meninggalkn aku- jiwaku sungguh sedih terharu- tidak- tiade pekataan spt itu- jgn risau-u know- i x tipuu-sungguh btul xtipu-rmai yg msg i n kol i askin me how nk get over their ex -okeyh bia i cerite- i hrp bleh tlg u all- if u rs i nk menageh simpati lyk kamonlah dah setaon lbeh-ex u dah kawen-xyahla crite2 lagi- lgpon i becerite bukan lah tym mood sedeyh layan lagu rock kapak-tidak- malah i skang tgh buat keje sekolah- smbel2 menyarao dia ats katel-berblog-uhuh

(solat dan doa)
mak i slalu ckp- kakak neh kuat, kakak neh baek- u know - i slalu rs kate2 tuh xlepas masuk dinding hati i- eceh-mcm mak i neh saje je ckp cmtuh- tp bile jadik bende mcm neh- bile someone tinggalkn u- n u rs apelah kesalahan u- n u rs nk doakan keburukan die-tp i-i angkt tgn doa dan menanges-tuhan sy tatau nk doa ape tp sy tahu kamu tahu yg tebaek utk sy-(okeh pengajaran petame- kalau u kne tinggal- u jgn lah doa-tolonglah kembalikn die-tolonglah ubah hatinye- )tidak-kamu kne pecaye- mmg tuhan xjd kn die utk kamu- mmg die bukan yg tebaek utk kamu- tuhan lbeh mengetahui dan kamu kne yaken yg ituh-kalao kamu berdoa supaye die balek kpd kamu-make kamu akan trus beharap- kalao tuhan xbuat die kembali pd kamu- kamu akn mrh tuhan- knape biakan die pegi- oh tidak- jgn lakukan yg ituh- yg diatas lbeh tahu-


(kamu ade byk org yg syg kamu disekeliling kamu)
mase kejadian hitam tuh belaku taon lps(dulu i rs kejadian hitam tp now i rs kejadian puteh, phm x?) ahaha--mak abah i br nk pegi tawaf nk buat haji- n then i kol diorg dkt sane - coz i tatau nk mengadu kat sape-i ckp- mak abah -@#$%^ tinggalkan angah-mak i trus mnanges ckp- tape kakak- mak ngn abah ade- mak ngn abah xtinggalkn kakak-mak ngn abh syg kakak- nnti mak n abah doakan kakak dkat c neh- kalao die yg terbaek utk kakak -insya'Allah die akan kembali-kalao x-kakak kner redha-
n then abah i ambik telefon- ckp- kakak-pegi amek air smayang- smayang sunat byk2-xde sape boleh tlg kakak- tuhan je-mengadu dgn die-mintk ampun byk2-( oh lg air mate i becucuran- mase tuh i sedar- tuhan. u beri 1,dua org inih yg sgt baek- knape i nk mnanges utk lelaki yg x menghargai i.padahal i mungkin akan tinggalkn diorg utk tinggal dgn lelaki ituh. betul tuhan itu maha kaye- make slps solat sunat- i br bleh baring n tido- sbnrnye i xboleh bediri pon nk solat ms tuh i lemah gile- sies-tp berkat doa mak abah dkat sane- Alhamdulillah ;)
oh ape yg buat i terharu ialah 2 perkare inih-
-abah i xpnah menanges -even nenek i meninggl pon mate die merah je- tp mak i crite mase depan makam nabi die ingt n n doa utk i smpai mnanges - sies i terharu- sbb bapak i neh sies grg gile nk senyum pun susah-uhuh
-lps mak bpk i balek haji- i nk kne p srwk-imagine br putus- then kne duk jaoh ngn family yg jdk kekuatan i- i mnanges n pelok mak i mlm tuh-i ckp- mak angah rindu katt ++*&^#$ tp angah tau angah xboleh buat ape2- then mak i ckp- mak neh pukul angah pun xpenah-tp org laen buleh buang anak mak mcm tuh je-mak yg mengandungkan angah lg sedeyh-mak phm sgt ape angah rs-
oh i mmg syg dua org neh smpaiii mati.btul.smpaii matii-


(hadapi, jgn lari)
u know- smpai skang i xbuang pon gmba ex i- ahahah- ade lg dlm hp n laptop- tp hp da tuka laen-tp i pon xdela pnah cube nk kontek2 die merayu2 - tidak sesekali-i pon tgk fb dia hari2 even die dah buang i dr fren list- ahahaah-(bocor rasie) sbb ape- i xnk lari dr kenyataan- i nk pndang- n tgk dgn mate i ssendiri hakikat yg sbnr-if u lari- xnk tgk muke ex u- xnk betembung dgn die- then u akn rs- u xkn get over smpai bile2

(sudah tibe mase. kamu buang semua)
buang bukan buang ingatan- tp buang perasaan- i rs ade 3 stage lps broke up yg sume org akan lalui
-
1. br break- u rs rindu gilee - pls lah kembali padaku-
2.bile dah lame sket-tibe2 u nmpk muke gf or bf baru die- u mulelah rs- ish x cun lagnsung gf die or xhebat langsung bf br die-or mmg seswai lah org jht ngn org jht. mase neh u akan jadik stalker plg hebat-utk meninjau aktiviti tebaru ex u- uhuh
3.lame lagii lps ituh-woaah inih lagi lah- peringkt neh u akan rs nk tgk die mati depan mate u- or baling bom dpn umah die-or tgk die clash ngn couple br die.nk doa bia die trime balasan lah ape lah-uhuhu neh peringkat gile hebat-oh peringkt neh la yg menyebabkn org nk gune bomoh or ape2 sbb skt hati-nauzubillah-mintk dijauhkan- kwn2-kamu jgn penah buat mcm tuh ye- ;)
okeh peringkat ke 4 neh ade org yg lalui-dan ade yg stuck hingge no 3 smpai mati-
4. peringkt inih kamu sudah redha-x apelah biarkan die dgn hidop die-tuhan sy redha- kamu ahernye sudah buleh pejam mate dan memaafkn ex kamu dan hilanglah smua- perasaan cinte mahupon benci- ;) kini bleh tido tnpe mimpi ngeri-;)
-dan itulah perasaan sy skang. sy bukan nk bg tahu ex sy jht-tidak- malah kalao dikenang-die dan keluarge die sgt baek- byk yg sy da kongsi dgn mereka- cume-tidak tahu mn silapnye- tak ade jodoh- yg lbeh hebat menanti di hadapan dgn yaken dan gagah ;)) kamu tahu kamu siape;)


(beri peluang pd diri kamu )
u know- lps i bg peluang pd diri i utk knal org disekeliling i yg suke i- br i tahu sbnrnye rmai lg yg lbeh baek lbeh better dr sume segi- cume cinte sudah butekan segale(ala tekelua plak pekataan harrom) uhuhuh so- enjoy ur life- jgn putus ase- kuatkan semangat ye kawan2!! ;) oh utk kamu yg membantu menjadi ubat i sepjg ngade2 saket-time kaseh sgt2!! kehaderan kamu emangnya dirancang tuhan utk membantu i ;)time kaseeeeh tao!(kamu tahu siapa kamu)


xlengkap entry tnpe gmbar annoyin- uh-gmbr annoyin diharap buleh beri smgt baru! yah yah!



sumber senyuman smpai telinge minggu ini jatuh pade c pp laboh hebat- aghh!! xle thn btul!

tgk pp die bile tesenyum? gule gule ke org budak neh? rase nk penjare fariha bia x kasik dewase n ber pp laboh smpai bile2! ahahahaha! (ktawe kejam!) uhuh
My Photo
buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan, saye budak baru blajar, kalao salah tolong tunjukkan.

bos besaq!

bos besaq!

anak kesygn En Ahmad ngn Pn Ana!

anak kesygn En Ahmad ngn Pn Ana!

moh le dtg kedai sy. ;)

hijabebs

Followers

my ebeghiting

my ebeghiting
raye wajibulghunnah amek gmba cenggini!

patbelas tahon besame

patbelas tahon besame
nkooorangg adeee??? ;p

gucci syg

gucci syg

kesayangan

kesayangan
okeh.imagine dora ade skali! ;)

Jempotlah masuk. ;)

hapdate blog

bape org hornline!

 

U Y U N Design by Insight © 2009