sape klik c neh i syg!

Friday, July 15, 2011

melayang

makcik



sory dalame xupdate blog. tibe2 hilang mood utk buat semua benda.
maybe jadik anak dare tua mmg mcm nih perasaannye
kadang2 emosi telebeh kadang2 emosi tekurang

balek keje hari-hari rs sgt penat
walhal cikgu je pun
bukan PM ke hape
lepas tuh asyik terpk
kalao xkawen lg. dah rs penat n xlarat hari2
kawen nnti mcm mane nk jage anak dgn laki
haih. complicated btul jdk pompuan neh
padahla xkawen2 lg
banyak sgt pk bende yg xpayah pk tp asyik pk
banyak sgt bnde yang nk dibuat satu mase
smpai tatau nk buat yg mn satu
korang yg perempuan ade perasaan mcm i x?


(-.-!)
---------
sekian

19 comments:

Anis izyan Abd Rahman said...

ade ! kite hire bibi , tuh pon kalo laki kaye ~ kalo tak , hurmmppp , buat sendiri laa !__!

Szakif said...

Uyun, ko kena lalui dulu pengalaman berumahtangga dan beranak pinak, barulah boleh tahu boleh jaga ke tak. Kalau tak kahwin dan takde anak lagi, tapi dah terfikir2 semua tu, it ends up terfikir2 je la. Elok plak ada bisikan2 syaitan yang dah nak kena ikat tak lama lagi, selamanya lah akan dihantui perasaan yang bukan2.

Pernah dengar tak, orang yang dah kahwin akan buat statement: rasa tenang bila dah kahwin. Ha... Tenang yang macam mana, itu kena lalui sendiri.

Lagipun, when you face the real situation (and that to mention no fikir2 banyak sangat anymore), you'll find ways to tackle it.

Dia yang buat kebanyakan perempuan yang tak kahwin lagi ni, ialah perasaan takut pada sesuatu yang tak pasti, tapi takde motivasi untuk mengatasi. Ha.. Kat situ lah peranan seorang lelaki yang soleh, yang layak menjadi suami baginya dimainkan.

The next question is, mana nak cari lelaki soleh?

The answer is here: Allah has already written the names of your spouses for you. What you need to work on is your relationship with Allah S.W.T. He'll send her/him to you when you're READY. It's only a matter of time. -Sheikh Mamdouh.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2176160813541&set=a.2176160773540.224085.1532487322&type=1&theater

aziahzuber ialah name saye. said...

uyun kene ceramah jap ngn szakif. hahahaha.. xde yun aku takde perasaan mcm tu. ntah2 ko sorg je kot? LOL!~ weh yun, redang jom!

EDA PIXIE said...

aku pon takde perasaan mcm ko yah.. and anak dara tua ke? blom 36 lgkan..

AHMAD AFIQ said...

pilih btl2. jgn nyusahkan diri nanti

LawaLawa said...

sys uyun..intan pun selalu pk cmtu, pk yang byknye keje nk buat dlam satu mase.. mcam2 nk buat..last2 satu pun tak buat:( perempuan mmg cmtu kot >.<

O'gosh said...

mmg sebelum kawen selalu ada perasaan macam tu..sebab tu akak kawen lambat..sebab terpikir x ready lagi nak bangun awal...nak korbankan masa tidur, bersuka ria...ngan kawan2..tapi bila dah kawen nanti..automatik atau slow2 akan bangun awal sendiri..rajin kemas, masak or pape la yang kita malas zaman anak dara dulu...so, just nikmatila masa anak dara ni sebaik2nya....take car UYUN...
-ur silent reader....

Amoi Heaxa said...

KAKAK...samala..yana bila balik ekrja rs cam ams tu cepat sgt bjalan.tau2 da mlam.sok pg da.buat rutin yg smaa.ada je bnda yg kene pk.haish.terpk belum akwen da mcm nie.tak tau la mcm mn nak ahndle husband anak semua nnt...

agaknye perempaun mmg dilahirkan utk byk berpk.bnda yg belum terjadi pon akan dipk awal2..

F A R H A N A said...

memang penattt sanggattt uyong....
nak-nak kalo balik lambat sampai malam...walaupon cikgu je pon...penat nak bercakap kuat2, penat berpikir, penat nak kawal pelajar, penat naik tangga turun tangge pakai heels, penat nak uruskan pengkeranian, mane lagi nak uruskan rekod ntah bagai..penat dengan program2 sekolahh...balik umah penat nak kemas umahh...nak masakk....tapi biasenye kalo penat sangat aku tak kemas umah, aku tak masakkk...ahahhahahaha!

u y u n said...

anis- bibik zmn skang- susah xleh nk pecaye. klao boleh xnk arap kat diorg. nk buat sume sndiri. tp sure penattt.wuu

szakif- hamboi. kau mmg boleh buat lah zaki. uhuhu tuhla. mayb ade btul ape yg kau ckp. mcm2 faktor sekeliling neh kan?nnti kawen mayb br aku phm.

kak yah- tuhla. aku je ke yg sekomplikated ini? atopun ko yg xsmptt pk sbb sebok kat spital! ahahah

u y u n said...

eda- tp rs mcm dah jdk ank dare tua-ahaha

afiq- itu sudah pasti. ;)


intan- kan kan kan? mcm smua bnde nk buat-rs xcukup je 24hours sehari. ;(

u y u n said...

o gosh- akk.thanks sudi bace entry kite yg tah ape2.uhuh harap2 nnti kite bole jadik mcm tuh. pas kawen tau manage mase n jdk lg rajen.. uhuh ;))


amoi- btul kan amoi? nsb akk xbeseorgn didunia yg fana neh. ade jugak org yg pk bnde yg sm. kesimpulannye. perempuan mmg komplikated. uhuhu



mok- hanye cikgu yg memahami cikgu-aku nympah btul kalao ade org ckp. ala cikgu je pun.kje sng-cikgu xbuat kje lah itu lah inilah. sbnrnye. mcm byk kje satu mase kan?

Nurul Mohammed said...

mintak follow ye ;)

nana said...

hai kak uyun . hari 2 xsilap ade tserempak dgn kak uyun kat jj bkt tgi . gojes .

white.lotus said...

makcik anak patung ^^

Roxet Malissa Selanie said...

sis uyunnn,same la kiter..lisa ase cm sis uyun ase.nak2 skrg ni keje ckgu bkn takat ngaje je.lau ngaja je sonang la..huhuh..kadang2 blik umh,ase nk tdo terus.tkyah wat keje lain knnnn.... :p

Bigdaddyz said...

kiut2 macam ni pun bosan...heran yer...:)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

rilek la yun...insya'Allah akn dtg jodoh itu. =)

NJMDY said...

akak mengajo subject ape ye?

www.uyyun.my

My photo
buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan, saye budak baru blajar, kalao salah tolong tunjukkan.

superman

superman

my world

my world

Followers

patbelas tahon besame

patbelas tahon besame
nkooorangg adeee??? ;p

gucci syg

gucci syg

Jempotlah masuk. ;)

hapdate blog

bape org hornline!

 

U Y U N Design by Insight © 2009